Toiminnallisia pihamaalausideoita kouluihin

Koulujen pihamaalaukset ovat mahtava tapa luoda toiminnallisuutta välitunteihin varsinkin keväisin ja syksyisin. Tähän juttuun olemme koonneet yhteen ideoita ja materiaaleja, jotka auttavat pihamaalausten ideoinnissa.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Osallistaminen pihasuunnitteluun

Vantaan Liikkuva koulu -toiminnassa yhtenä tavoitteena on rakentaa aktivoivia, innostavia ja toiminnalliseen opetukseen tähtääviä tiloja.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Keski-Palokan koulussa huomioidaan kaikenlaiset liikkujat

Keski-Palokan koulussa Jyväskylässä Liikkuva koulu -toiminta on koko kouluyhteisön yhteinen asia. Liikkuva koulu -toiminta on pystytty koulussa vakiinnuttamaan ja tuotu koulun pysyviin rakenteisiin.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Liikkuva koulu

Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteena on aktiivisemmat ja viihtyisämmät koulupäivät. Katso kaikki ideapankin jutut olosuhteista.

Liikkuva koulu -ideapankki Avautuu uuteen ikkunaan

Ken kerää kananmunat, kuka kastelee kukat?

Liperin kunnan päiväkodeissa hoidetaan talvipuutarhaa, kasvatetaan kesäkanoja ja pidetään kotipesää kodassa.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Liikkumisen ilo on levinnyt Karhukallion päiväkotiin

Karhukallion päiväkodin sijainti luonnon keskellä mahdollistaa monipuolisen liikkumisen myös luonnossa. Luontoliikunta ja ympäristökasvatus ovatkin Karhukallion päiväkodissa keskeisessä roolissa. Lue lisää Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman verkkosivuilta klikkaamalla kuvaa.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Vanttilan päiväkodin metsäinen kesäpiha

Espoossa sijaitseva Vanttilan päiväkoti on perustamisestaan lähtien ollut myös lasten liikunnan oppimiskeskus. Päiväkodin hauskan metsäisen kehäpihan idea syntyi sattumalta jo rakennusvaiheessa. Lue lisää Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman verkkosivuilta.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Villa Piiparin päiväkoti

Lapsi tarvitsee omien voimiensa mittelöä. Lahtelaisessa Villa Piiparin päiväkodissa sekin onnistuu, vaikka suuria sisäliikuntatiloja ei ole. Puuttuvan tilan perään ei haikailla ja mielikuvituksella pärjätään. Lue lisää Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman verkkosivuilta.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Liikkuva varhaiskasvatus

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on laajan asiantuntijaverkoston ja satojen pilottipäiväkotien yhteistyöllä kehitetty valtakunnallinen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma. Katso kaikki pihoihin ja tiloihin liittyvät ideat.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Ulkokuntosali liikuttaa opiskelijoita Seinäjoella

Syksyllä 2020 Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK ja Seinäjoen kaupunki päättivät rakentaa modernin ulkokuntosalin aivan ammattikorkeakoulun läheisyyteen. Ulkokuntosalin suunnittelussa oli mukana myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMO.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Stadin AO rakensi oman crossfit-salin

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Vallilan toimipaikassa on pistetty tuulemaan. Noin neljäntuhannen opiskelijan kampukselle on rakennettu opiskelijavoimin oma crossfit-sali, joka tarjoaa paljon oppia, hyötyä, iloa ja riemua.

Stadin ao:n crossfit-sali Avautuu uuteen ikkunaan

Liikkuva opiskelu

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä liikkumista ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Katso kaikki ideapankin jutut olosuhteista.

Lue Lisää Avautuu uuteen ikkunaan