Pihasuunnitelmia

 

Tuomelan koulu Hämeenlinnassa järjesti koulupihansa suunnittelun avuksi suunnittelukilpailun. Koulu sai kilpailun järjestämiseksi Opetushallitukselta oppimisympäristöjen kehittämisrahoitusta.

Tässä galleriassa ovat kaikki kilpailuun jätetyt ehdotukset. Koulupihan suunnittelukilpailun voittaneessa suunnitelmassa riittää pieniä, rauhallisia vihertaskuja, mutta tärkeimpänä ansiona suunnitelmassa pidettiin sitä, että se houkuttelee kaikkia kaupunkilaisia koulun ympäristöön liikkumaan ja viihtymään.

”Urheilukenttä juoksuratoineen ja suorituspaikkoineen pysyy toivottavasti jatkuvasti vilkkaasti käytössä. Koulualueen halki kulkevia kulku- ja ulkoilureittejä kulkevia houkutellaan käyttämään niin kuntoiluvälineitä kuin liikuntapaikkoja”, kertoo voittaneen Akseli-suunnitelman laatinut Mikko Vekkeli Aalto-yliopistosta.

Klikkaamalla voit aukaista jokaisen kilpailuun osallistuneen suunnitelman ja edelleen suunnitelman omalla sivulla klikkaamalla saat suunnitelman koko ruudun tilaan.

Hortonomin digitaalinen päiväuni

Hortonomin digitaalinen päiväuni oli kilpailuehdotus, jossa koulurakennusten väliin luodaan toiminnallinen, koulurakennuksia ja kaikkia ikäryhmiä yhdistävä tila.

Katso lisää

”Pisara”

Pisara oli kilpailuehdotus, jossa lähtökohtana oli luoda alueesta uusien ja luovien opetusmenetelmien käytön mahdollistava kouluympäristö.

Katso lisää

Paletti

Paletti oli kilpailuehdotus paikasta, jossa tauoilla voi pitää hauskaa tai johon mennä, jos on tylsää.

Katso lisää

Cultus Maximus

Cultus Maximus oli kilpailuehdotus, jossa liikunnallista keskustaa ympäröivät eri teemaiset toimintoalueet.

Katso lisää

Lukutoukka

Lukutoukka oli kilpailuehdotus, jossa piha suunniteltiin puistomaiseksi alueeksi, asukkaiden yhteiseksi olohuoneeksi.

Lue lisää

Ratkiriemu

Ratkiriemu oli kilpailuehdotus, jossa koulun pihasta suunniteltiin osaksi suurempaa kokonaisuutta.

Lue Lisää

Päivänkehrä

Päivänkehrä oli kilpailuehdotus, jossa tavoitteena oli luoda toiminnallinen ympäristö, jossa lapsen oppiminen tapahtuu ikään kuin huomaamatta leikin ohessa.

Lue Lisää

Akseli

Akseli oli kilpailuehdotus, jossa esiintyy ulkoilmaoppimislaboratorioita, koepuutarhoja, arboretum ja lukupuutarha.

Lue Lisää

Aktiivi

Aktiivi oli kilpailuehdotus, jossa suunnittelualueelle on luotu toimintaedellytykset erilaisille peleille ja harrastuksille, jotka jättävät kuitenkin reilusti tilaa lasten luovuudelle.

Lue Lisää

Aurora

Aurora oli kilpailuehdotus, jossa tavoitteena oli yhdistää kaksi pienempää pihaa poluilla ja ympäristötaide-elementeillä.

Lue Lisää

Whimiscal

Whimiscal oli kilpailuehdotus, jossa tavoitteena oli tehdä oppimisesta hauskaa ja käytännönläheistä. Samalla oppilaita rohkaistaan käyytämään mielikuvitustaan.

Lue Lisää

Ilo

Ilo oli kilpailuehdotus, jossa eri toiminnot ja oppimisympäristöt muodostavat elämyksellisen ja viihtyisän korttelipihan.

Lue Lisää

Circulos

Circulos oli kilpailuehdotus, jossa alue jaettiin neljään toisiinsa limittyviin, teemoiltaan yhtenäisiin osiin.

Lue Lisää

C-3PO

C-3PO oli kilpailuehdotus, jossa esim. ulkoluokkahuoneessa voi oppia ekologisuutta ja erilaisia ilmiöitä esimerkkeinä viherkatto, aurinkopaneelit jne.

Lue Lisää

Luovasti yhdessä

Luovasti yhdessä oli kilpailuehdotus, jossa tavoitteena oli luoda viihtyisä ja käytännöllinen koko asuinalueen olohuone, jossa yhdistyvät ulkoilma-auditorion ja QR- tekniikkaa hyödyntävän oppimispolun mahdollisuudet.

Lue Lisää

Ovaali

Ovaali oli kilpailuehdotus, jossa ulkoluokka mahdollistaa happihyppelyn oppitunnin yhteydessä.

Lue Lisää

Touhupaikat

Touhupaikat oli kilpailuehdotus, jossa koulujen liikuntapaikat on sijoitettu mahdollisimman lähelle ulko-ovea. Oppilaat voivat lisäksi luoda oppimisalustalla kavereilleen paikkaan sidottuja liikuntahaasteita.

Lue Lisää

Moderni melukylä

Moderni melukylä oli kilpailuehdotus, jossa on helppo oppia ja tehdä tiimitöitä.

Lue Lisää

Våga

Våga oli kilpailuehdotus, jossa lasten luovuutta ja rohkeutta tuetaan monin eri tavoin.

Lue Lisää

Aivan hulin nurin

Aivan hulin nurin oli kilpailuehdotus, jossa korttelipiha jakautuu välituntipihoiksi, metsäiseksi oppimisalueeksi ja lähialueen liikuntapuistoksi.

Lue Lisää

Jalokivi

Jalokivi oli kilpailuehdotus, jossa tarjotaan hyvät eväät liikunnallisiin elämäntapohin aina kehdosta hautaan saakka.

Lue Lisää